FOK!filmtips van de dag: History Boys

René (MrManiak)

Er zijn elke dag wel meerdere films op televisie te zien. Maar welke film moet nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Naast de redelijke komedie National Security (RTL 7, 20:30), de tamelijk amusante Duplex (RTL 7, 22:15) en de tegenvallende vertoning van Highlander: The Source (RTL 8, 00:00) is er eigenlijk maar een enkele film dat de moeite waard is.

History Boys

De film The History Boys draait om een walgelijke groep geschiedenisstudenten. Van opletten of bij de les zijn is totaal geen sprake, er heerst een volledige anarchie van ongemotiveerde en ongeregelde studenten. Hoewel het een verschrikkelijke chaos is er weldegelijk een goed plan, namelijk het scoren van goede cijfers door manipulatie en uitbuiting van de docenten en leidinggevende. Niet alleen de uitgerangeerde geschiedenisdocente (Frances De la Tour) krijgt een zwaar jaar voor de kiezen, ook voor het schoolhoofd(Clive Merrison), leraar Engels (Richard Griffin) en een motivatiedocent (Stephen Campbell Moore) wordt het onvergetelijk. Het wordt een jaar dat in de geschiedenisboeken gaat.

The History Boys is vanavond om 20:30 op RTL 8 te zien. Veel plezier!