Agent schiet op banden drankrijder

Redactie

Een agent heeft zondagochtend in Alkmaar geschoten op de banden van de auto van een drankrijder die op hem inreed. De automobilist en een 30-jarige passagier, een vrouw uit Schagen, zijn later klemgereden en aangehouden, meldt de politie maandag.

De 33-jarige man uit Alkmaar was eerder in de nacht op de Gedempte Nieuwesloot door agenten aangesproken toen hij met drank op in zijn auto wilde stappen. Een agent stond met zijn fiets voor de auto, maar de man reed vol gas weg. De agent kon nog opzij stappen, maar zijn fiets werd geschept.

De drankrijder ramde ook een fietsenrek, reed meerdere keren door rood en negeerde stoptekens. Op de Nauertogt stopte hij, waarna een agent voor zijn auto stopte en uitstapte. Toen reed de man echter op de agent in. De agent trok zijn pistool en schoot op de banden. Het is niet duidelijk of hij de banden heeft geraakt. Er vielen geen gewonden.

De automobilist werd uiteindelijk op de N245 bij Dirkshorn klemgereden, waarbij een politiewagen beschadigd raakte. De automobilist bleek twee keer zo veel gedronken te hebben als is toegestaan.