FOK!filmtips van de dag: The Departed + Kill Bill Vol 1

dekatophetspek

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vanavond weer een uitgebreid aanbod wat films betreft, bij zowel de publieke als commerciële omroepen. Om 20.00 uur de komedie Cool Runnings met onder meer John Candy over een Jamaicaans bobslee team die mee wil doen aan de Olympische Spelen. Ook nog gebaseerd op waar gebeurde feiten. Op hetzelfde tijdstip op RTL7 de avonturenfilm The Forbidden Kingdom met Jet Li en Jacky Chan. Martial Arts liefhebbers weten dat er dan wel wat valt te genieten.

Om 20.30 uur op RTL5 de leuke animatiefilm Horton Hears a Who! Inderdaad, net als The Lorax die binnenkort in de bioscoop te zien is, gebaseerd op een boek van Dr. Seuss. Horton is een olifant die de meest vreemde dingen beleefd als hij hulpgeroep in de jungle hoort. Een planeet, zo groot als een minuscuul stofdeeltje is in nood en vraagt die goedhartige olifant om hulp. Horton's vrienden denken echter dat Horton spoken ziet.

Om 22.00 uur op RTL8 Wes Craven's Scream 3. Een aangename griezelfilm van het bekende Craven kaliber. De eerste FOK!filmtip van de dag begint ook om 22.00 uur maar dan op de zender Veronica. Daar is namelijk de indrukwekkende thriller The Departed van Martin Scorsese. De jonge politieagent Billy Costigan infiltreert bij de maffia. Tegelijkertijd werkt een gangster genaamd Frank Costello zich op bij de politie van Boston. Maar wat gebeurd er als hun wegen elkaar kruizen? Een dodelijk kat-en-muisspel begint.

IJzersterke film met dito cast, namelijk Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson en Mark Wahlberg in de belangrijkste rollen. Met zo'n cast kan je ook weinig verkeerd en al helemaal als je Scorsese op de regiestoel hebt zitten. The Departed won terecht vier Oscars en mag je als filmliefhebber niet gemist hebben.

Op RTL7 is om 22.05 uur weer Danny The Dog met Jet Li te zien. Om 22.10 op RTL5 de ietwat tegenvallende komedie Fun with Dick and Jane met Jim Carrey en om 23.35 uur op SBS6 de thriller Cellular.

De tweede FOK!filmtip van vandaag begint om 23.55 uur op Canvas. Quentin Tarantino's epische Kill Bill Vol. 1. Heerlijk eerbetoon aan de Japanse cinema in de welbekende stijl van Tarantino. Hard en bloederig. Uma Thurman in het motorpak van Bruce Lee, wat wil een filmliefhebber nog meer?

Op Net5 om 00.05 uur de griezelfilm I Still Know What You Did Last Summer. Heerlijke slasherfilm in de stijl van de jaren tachtig. Op datzelfde tijdstip op RTL7 de oorlogsklassieker Midway met Hollywood legendes Charlton Heston, Edward Albert en Henry Fonda. En voor de nachtbrakers met een immens brede smaak is er om 01.30 uur nog de komedie Repo Chick te zien op BBC2.

Veel kijkplezier en laat even weten welke film(s) je gezien hebt!