Cambridge wint incidentrijke Boat Race

Frank (franklop)

Een incidentrijke Boat Race is gewonnen door de boot van Cambridge. De race lag eerst een half uur stil nadat er een onverlaat in het water naar de boten zwom. Na de herstart verloor het team van Oxford snel een riem, waardoor Cambridge onbedreigd naar de zege kon roeien.

De start was voor Oxford, dat direct een kleine voorsprong nam. Cambridge was echter nooit ver weg en bij de twee mijl-punt lagen de boten nog steeds vrijwel gelijk. Daarna werd de race stilgelegd, nadat er een naar verluid protesterende man naar de boten was gezwommen en net niet werd geraakt door de boten.

De boten waren al een stuk verder doorgedreven door de stroming, waardoor het net wat langer dan een half uur duurde voordat de race werd hervat. Na de hervatting nam Oxford weer een lichte voorsprong, maar daarna werd de race snel beslist.

De boot van Oxford kwam te dicht bij de boot van Cambridge en verloor één van hun riemen. De jury oordeelde dat het de schuld was van Oxford, waardoor werd besloten om de race verder te laten gaan. Met zeven man winnen was een onmogelijke opgave voor het team van onder andere de Nederlander Roel Haen, waardoor Cambridge de race voor de 81e keer wist te winnen. Oxford staat nu op 76e overwinningen.