Ajax in zee met talent Meleg

donroyco

Het 17-jarige talent Dejan Meleg heeft de technische leiding van Ajax overtuigd van zijn kunnen. Ajax wil graag verder met de linksbenige Serviër. De speler van FK Vojvodina Novi Sad kan goedkoop worden overgenomen omdat Meleg tot dusver geen profcontract bij zijn club wilde tekenen.

De Amsterdammers hoeven het talent dus alleen de internationale opleidingsvergoeding te betalen. Meleg wordt gezien als groot talent en clubs als Juventus, Internazionale, AC Milan, Arsenal, Borussia Dortmund, FC Basel en Club Brugge waren in hem geïnteresseerd. Ajax had een mondelinge overeenstemming met Meleg bereikt over een driejarig contract, als hij zich zou bewijzen.

"Ajax heeft nu aangegeven graag met Dejan in zee te gaan", bevestigt zaakwaarnemer Winny Haatrecht in De Telegraaf. Meleg komt officieel op 1 oktober naar Ajax als hij 18 jaar wordt. Hij is op 1 januari 2013 speelgerechtigd. "Maar het zou ideaal zijn als hij met toestemming van Vojvodina vanaf juli de voorbereiding kan meemaken. Dan heeft hij een langere periode om te acclimatiseren."