Pieters: "Hopen op een gekkenhuis"

Frank (franklop)

PSV-verdediger Erik Pieters vindt het hoog tijd voor een prijs. Hij kan niet wachten om zondag de bekerfinale tegen Heracles Almelo te spelen in De Kuip. "Het is een keer wat anders dat dit mooie stadion voor bijna de helft gevuld zal zijn met PSV-supporters."

"Hopelijk wordt het een gekkenhuis. Wij zijn zo’n eind op weg in het bekertoernooi, laten we die prijs nu dan ook maar winnen", zei hij tegen De Telegraaf. Toch is er volgens de international geen tijd voor het feestje mocht PSV de beker pakken. "De finale is mede door het Europees kampioenschap best vroeg in het seizoen. Na ons bezoek aan Rotterdam volgen nog zes competitiewedstrijden, dat is best apart."

"Voor een uitbundig feest is geen tijd. Wij moeten ons vanaf maandag voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen RKC, want zolang je meedoet om het kampioenschap moet alles daarvoor wijken." Voor Pieters telt deze week maar één ding: winnen in De Kuip. "Eerst de beker, dan de schaal. Voor mij is de KNVB-beker helemaal geen troostprijs. Ik wil elke prijs winnen."