Group Lotus sponsort Lotus F1 Team niet meer

Peterselieman

Het Lotus F1 Team zal niet langer gesponsord worden door Group Lotus omdat deze laatste partij in een financieel onzekere situatie verkeert. De naam Lotus zal het Formule 1-team voorlopig wel met zich mee blijven dragen, zo weet Autosport te melden.

Dat Group Lotus afhaakt is geen verrassing omdat het bedrijf er niet in slaagt om met haar automodellen veel klanten aan te trekken, terwijl het merk zich diep in de schulden heeft gestoken. Deze schulden liggen als een molensteen om de nek van investeerder DRB-Hicom dat deze winter Proton en haar dochterbedrijf Group Lotus overnam. Laatstgenoemd bedrijf staat nu in de etalage.

Genii Capital zou als eigenaar van het Lotus F1 Team een logische koper zijn om zo de naam Lotus definitief te verzekeren, maar lijkt dit voorlopig niet te zien zitten. Het contract tussen Genii en Group Lotus over de sponsordeal is beëindigd en daarnaast is de optie voor Group Lotus om 50% van de Formule 1-renstal te kopen vervallen.

Genii-eigenaar Gerard Lopez richt zich volledig op het F1-team en wil zo snel mogelijk een goede titelsponsor aantrekken. Hij vindt dat met het aantrekken van Microsoft en Unilever het team al op de goede weg is. "Natuurlijk zien we liever dat ons budget volledig door onze sponsoren gedekt wordt, maar de afgelopen jaren hebben we ook bijgesprongen toen dat nodig was. Ook nu zijn we weer bereid dat te doen," zei hij over de tekorten die mogelijk in 2012 ontstaan.