2006 goed jaar voor filmgames

Kn0x

Elk jaar verschijnen wel enkele games gebaseerd op films. Meestal floppen deze games gigantisch aangezien het een bijproduct is om vooral de film te promoten. Zo nu en dan komen er wat pareltjes op de markt. Maar hoeveel games komen er nou eigenlijk uit per jaar die gebaseerd zijn op films?

Auteur Alexis Blanchet vroeg zich dat ook af en is een onderzoek begonnen naar film-vergaming. Binnen zijn onderzoek is hij gaan kijken hoeveel films er per jaar uitkomen sinds 1975. Gedurende deze pak en beet 35 jaar zijn er meer dan 2000 games uitgekomen die gebaseerd zijn op ongeveer 547 films. Niet alleen games die direct gekoppeld zijn aan films (zoals vele superhelden-games) maar ook games gebaseerd op films (zoals onder andere de Star Wars-reeks).

Hieronder enkele plaatjes. Het bovenste plaatje laat zien hoeveel games er uitkomen per jaar gebaseerd op films. Daarin kunnen we zien dat 2006 een heel goed jaar was voor filmgames. Het onderste plaatje laat zien hoeveel games er per console uit zijn gekomen.

FilmGames1

FilmGames2