Opnamen vervolg X-Men verplaatst voor Lawrence

dekatophetspek

Filmstudio's Fox en Lionsgate lijken de strijd om actrice Jennifer Lawrence te hebben gestaakt. Fox heeft de opnamen van het vervolg op X-Men: First Class verplaatst naar januari, waardoor Lionsgate met de 21-jarige actrice in de herfst het vervolg op The Hunger Games kan opnemen, meldt het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter

De spanningen tussen Fox en Lionsgate liepen vorige maand hoog op toen bleek dat Fox het nog titelloze vervolg op X-Men in de herfst op wilde nemen. Dat frustreerde Lionsgate, die van plan was Catching Fire, het vervolg op The Hunger Games, in dezelfde tijd te draaien. Lawrence is in X-Men te zien als Mystique en heeft de hoofdrol in Catching Fire.

De plannen van Fox om de opnamen van X-Men uit te stellen, werken niet helemaal in het voordeel van Lionsgate. Volgens bronnen heeft laatstgenoemde studio graag dat de acteurs in de monsterproductie rondom Catching Fire zeven maanden voor de opnamen vrij zijn.

Lionsgate is druk op zoek naar een nieuwe regisseur voor Catching Fire. Gary Ross, die meeschreef aan het scenario van The Hunger Games en de film regisseerde, is niet aangenomen voor het tweede deel. De filmmaker blijft naar verwachting wel verbonden aan het project.


Opnamen vervolg X-Men verplaatst voor Lawrence (Foto: Novum)