Labyad: "Geen akkoord met Sporting Portugal"

Peterselieman

Zakaria Labyad heeft ontkend dat hij een akkoord heeft gesloten met Sporting Portugal. De club uit Lissabon maakte eerder deze week bekend dat het de PSV-middenvelder voor vijf jaar vastgelegd zou hebben.

"Er is geen contract, dat is absolute onzin. Ik vind het jammer dat er in de media zo over mij wordt gesproken en dat ik op internet allemaal verwensingen over me heen krijg," zei de 19-jarige Labyad tegen AD Sportwereld. Zijn huidige contract loopt in de zomer af en daarom is Sporting er alles aan gelegen om hem snel vast te leggen. De middenvelder zegt dat hij in de winterstop wel met Sporting heeft gesproken en weet wat die club hem kan bieden.

PSV zit ook niet stil en heeft voor de zekerheid de eenzijdige optie voor twee seizoenen op Labyad gelicht, al wordt hiervan de rechtsgeldigheid door diverse partijen betwist. De middenvelder zelf zegt nog steeds de intentie te hebben om bij PSV een verbeterd contract te tekenen dat al sinds de winterstop klaarligt. "Ik heb begin volgende week een gesprek met technisch manager Marcel Brands. Samen met mijn vader, die zit nu nog om privé-redenen in Marokko. Zonder mijn vader teken ik in elk geval niets."