Moisander: "Hebben amateuristisch verdedigd"

Peterselieman

AZ verloor gisteren de return in de kwartfinale van de Europa League kansloos met 4-0 van Valencia, waardoor de 2-1 thuiszege teniet werd gedaan. Binnen zeventien minuten stond het 2-0 voor Valencia, een klap die bij de Alkmaarders hard aan kwam.

De eerste twee goals kwamen voort uit een korte corner. "Die kwamen heel lullig tot stand. We gaven ze op amateuristische wijze weg. We kenden die uitvoering, maar we lieten ons er toch door verrassen. Dat mag natuurlijk niet gebeuren op dit niveau," zei AZ-aanvoerder Niklas Moisander.

Wel had hij het idee dat AZ niet van de mat gespeeld was, zoals PSV eerder was overkomen. "Maar de uitslag is duidelijk. Ze waren gewoon te sterk voor ons. Maar verliezen met 4-0 in Valencia is geen schande. We mogen heel trots zijn op wat we dit seizoen in de Europa League hebben gepresteerd."

Ook trainer Gertjan Verbeek was duidelijk met zijn woorden. "Zij waren een maatje te groot vandaag. Ik vind dat we alles geprobeerd hebben wat in onze mogelijkheden lag. We wisten dat we top moesten zijn, nou dat waren we niet. Maar het lag ook aan de tegenstander, die zat er bovenop. We hebben misschien avderhalve kans weten te creëren, dat is veel te weinig," zei de oefenmeester die toch tevreden was over het toernooi. "We zijn verder gekomen dan we ooit hadden verwacht."