Bedenker Doom maakt online schietspel

Redactie

John Romero, een van de drie bedenkers van de schietspelserie Doom, wil een online schietspel maken. De spelwereld is altijd online en gamers moeten spelen om krachtiger te worden. Dat heeft Romero gezegd in een interview met de Britse website Eurogamer.

De game, waarvan nog geen naam bekend is, speelt als een schietspel. Alleen de manier waarop de speler beloond wordt voor zijn daden is uniek. Romero wil nog niet te veel over zijn toekomstplannen praten. "Vroegtijdig over games praten, pakt vaak slecht uit. Ik heb mijn lesje wel geleerd," zegt de gameontwikkelaar tegen Eurogamer.

Romero werkt al enige tijd niet meer voor gamestudio id Software, het bedrijf verantwoordelijk voor schietspelreeksen Doom en Quake. Hij werkte in 2003 aan zijn laatste schietspel, Red Faction voor de Nokia N-Gage. Hij heeft gamestudio Drop Loot opgericht.

Deze week maakte Drop Loot bekend te werken aan Ghost Recon Commander. Het wordt een Facebook-spel binnen de Ghost Recon-reeks. Uitgever Ubisoft wil het spel deze zomer op de markt brengen.


Bedenker Doom maakt online schietspel