Zvonareva naar laatste acht in Charleston

Peterselieman

Vera Zvonareva heeft zich bij het WTA-toernooi in Charleston geplaatst voor de kwartfinale. De Russische nummer vier van de plaatsingslijst won moeizaam in drie sets van de Zwitserse qualifier Stefanie Vögele: 5-7, 6-3 en 6-4. Zvonareva mag het bij de laatste acht opnemen tegen Lucie Safarova.

Ook Sabine Lisicki drong door tot de kwartfinales. De Duitse (6) won met 7-5 en 6-4 van Yaroslava Shvedova. Voor Lisicki wacht nu een treffen met de voormalig nummer een van de wereld Serena Williams. Serena won op het groene gravel met tweemaal 6-2 van Marina Erakovic (17). Haar ongeplaatste zus Venus klopte Anastasia Rodionova uit Australië met 7-5 en 6-2.

Polona Hercog stuntte door Marion Bartoli (3) naar huis te sturen. De Sloveense tennisster, als veertiende gerangschikt, was met 6-4, 1-6 en 6-4 net te sterk voor de Française. Hercog neemt het bij de laatste acht op tegen Nadia Petrova. De Russin (13) rekende af met haar landgenote Anastasia Pavlyuchenkova (8): 6-1 en 6-4. Safarova (9) klopte Aleksandra Wozniak met 6-2, 6-7 (4) en 6-1.

Er is nog een kwartfinalist niet bekend. De wedstrijd van Samantha Stosur (2) tegen Galina Voskoboeva werd bij 4-2 en 15-0 gestaakt vanwege regenval.


Zvonareva naar laatste acht in Charleston (Foto: Novum)