[NBA] Orlando evenaart negatieve serie uit 2007

Frank (franklop)

Orlando Magic is in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA niet in goeden doen. De ploeg van Stan Van Gundy slikte tegen New York Knicks zijn vijfde nederlaag op rij: 80-96. De laatste keer dat Orlando zo'n slechte serie neerzette was in 2007. De positie van Van Gundy staat daarom flink ter discussie. Zo zou sterspeler Dwight Howard zelfs om zijn ontslag gevraagd hebben.

Met een matige prestatie tegen de Knicks hielp Howard zijn coach niet steviger in het zadel. Hij kwam tot slechts acht punten en acht rebounds. Carmelo Anthony was namens de Knicks beter in vorm en kroonde zich tot topscorer met negentien punten. Orlando staat momenteel vijfde in de Eastern Conference, New York volgt drie plaatsen lager.

Chicago Bulls kwam wel tot winst. De koploper van het oosten versloeg het drie plaatsen lager geklasseerde Boston Celtics met 93-86. Voor de Bulls, die het wederom moesten stellen zonder Derrick Rose, noteerde Luol Deng 26 punten, waarvan achttien in de tweede helft. Paul Pierce kon met 22 punten de tweede nederlaag op rij voor Boston niet voorkomen.

Overige uitslagen
Sacramento - LA Clippers 85-93
Detroit - Washington 99-94 


Orlando evenaart negatieve serie uit 2007 in NBA (Foto: Novum)