The Mummy-reeks krijgt nieuw leven ingeblazen

dekatophetspek

The Mummy krijgt een vierde deel. Filmstudio Universal heeft Jon Spaihts gevraagd het scenario voor de nieuwe film te schrijven, meldt het Amerikaanse filmblad Variety. Hij schreef eerder de scripts voor de horrorfilm The Darkest Hour en de Alien-prequel Prometheus.

De film wordt een zogeheten reboot en gemaakt zonder rekening te houden met voorgaande delen uit de filmserie. Er komt bovendien een nieuwe cast. "Ik krijg hierbij dezelfde mogelijkheid als bij Prometheus", zegt Spaihts. "Ik kan terugkeren naar de oorsprong van het zeer duistere verhaal en dat op een manier bewerken die we nog nooit eerder hebben gezien."

Spaihts is verder nog bezig met het scenario van de actiefilm World War Robot en een nog titelloze avonturenfilm voor producent Jerry Bruckheimer.

De drie The Mummy-films, met Brendan Fraser in de hoofdrol van onverschrokken ontdekkingsreiziger, hebben wereldwijd ruim 1,2 miljard dollar opgeleverd. In 2002 verscheen de spin-off The Scorpion King, met Dwayne Johnson in de hoofdrol. Ook daar verschenen twee vervolgfilms op.

Wanneer de nieuwe Mummy in productie gaat, is nog onbekend.


The Mummy-reeks krijgt nieuw leven ingeblazen (Foto: Novum)