Jorge Jesus: "We zijn zwaar bestraft"

Peterselieman

Jorge Jesus, de fanatieke coach van Benfica, beleefde een avond vol emoties in de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea (2-1 voor de Londenaren). Hij is trots, maar voelt zich ook benadeeld.

De excentrieke trainer kon niets anders dan trots en tevreden zijn over de instelling van zijn ploeg. Benfica bleef ervoor gaan tot het laatste moment, en toonde met een man minder nog opvallend veel veerkracht. De ploeg uit Lissabon kreeg in de eerste helft namelijk twee zware klappen te verwerken. Na 21 minuten scoorde Frank Lampard uit een penalty 1-0 voor Chelsea, en vlak voor rust moest Maxi Perreira na zijn tweede gele kaart het veld verlaten.

Met betrekking tot deze beslissingen overheerst er bij Jorge Jesus toch het gevoel dat hij benadeeld is. "Ik wil mijn spelers feliciteren, want ze speelden zowel tegen Chelsea als tegen de scheidsrechter", deelt Jezus tegenover Sport TV direct na de wedstrijd een sneer uit naar de scheidsrechter. "De rode kaart van Pereira was overdreven. Ik kan niet begrijpen hoe dit soort beslissingen gemaakt kunnen worden in de kwartfinales. We zijn duidelijk tekort gedaan door de scheidsrechter. Hij heeft ons zwaar bestraft, onterecht voor mijn gevoel."

"We waren duidelijk beter dan Chelsea, zowel in Lissabon als hier. We hebben deze wedstrijd absoluut niet verloren omdat Chelsea beter was. Zelfs met tien man waren wij altijd de betere ploeg. Ik heb er ook altijd in geloofd dat we het nog zouden halen. Wij hadden het gewoon verdiend om tegen Barcelona te spelen in de halve finale. Ondanks dat in het voetbal alles mogelijk is, zal dit Chelsea geen kans maken tegen Barcelona", besluit Jesus met een voorspelling over de halve finale.