[CL] Uitslag Chelsea - Benfica

Niels (DerMeister)

Chelsea heeft zich vanavond ten koste van Benfica geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Na de 0-1 overwinning in Portugal, werd vanavond in eigen huis met 2-1 gewonnen. In de halve eindstrijd wacht titelverdediger FC Barcelona.

De missie voor Benfica was duidelijk. De ploeg van Jorge Jesus ging direct vanaf het beginsignaal op zoek naar de treffer. De verdediging van Chelsea bleef in de beginfase echter overeind en de ploeg kwam halverwege de eerste helft zelfs op voorsprong. Ashley Cole werd in de zestien van Benfica neergelegd en het was Frank Lampard die de toegekende strafschop achter Benfica-goalie Artur schoot.

Na een half uur spelen kreeg Benfica een enorme kans om op gelijke hoogte te komen. Een ingestudeerde vrije trap kwam uiteindelijk bij Oscar Cardozo terecht, maar hij zag zijn schot op de lijn gered worden door John Terry. Vijf minuten voor tijd moest Benfica met tien man verder. Maxi Pereira, die eerder de strafschop veroorzaakte, kreeg zijn tweede gele kaart na een tackle op Mikel.

Met een man minder deed Benfica in de tweede helft niet onder voor Chelsea. Via Cardozo, Aimar en de invallers Djálo en Oliveira was de ploeg dichtbij een doelpunt, maar Cech hield zijn doel schoon. Ook Chelsea was een paar keer dichtbij een doelpunt. Schoten van Kalou en Mata gingen er echter niet in. De grootste kans was voor Ramires, maar de Braziliaan presteerde het om de te missen terwijl hij haast op de doellijn stond.

Kort voor tijd kreeg Benfica toch loon naar werken. Uit een corner wist Javi Garcia de verdiende 1-1 te scoren en zodoende zou de wedstrijd nog een enorm spannend slot krijgen. Via Oliveira was Benfica enorm dichtbij de 1-2, maar het schot van de invaller ging net naast het doel van Cech. Toch was het Chelsea dat er met de winst vandoor ging. Een vrije trap van Aimar werd gepareerd en zodoende kon invaller Raul Meireles richting het doel van Benfica. Met een verwoestend schot zorgde de voormalig speler van FC Porto voor de 2-1

Karakteristieken:

Chelsea*

2 - 1
(1-0)

S.L. Benfica

 21' Lampard(pen)
90' Meireles
  85' Garcia 
 
 Gele kaart: Ivanovic, Ramires, Mikel (Chelsea), Cardozo, Garcia, César, Aimar (S.L. Benfica)
 Rode kaart: , M. Pereira (40/2xg) (S.L. Benfica)
 
Stadion: Stamford Bridge, Londen
Toeschouwers: 37.000
Arbiter: Skomina (Slo)
 
Opstelling:   Opstelling:
Cech
Ivanovic
Luiz
Terry (Cahill/59)
A. Cole
Ramires
Mikel
Mata (R. Meireles/79)
Lampard
Kalou
Torres (Drogba/88)
  Artur
M. Pereira
Garcia
Emerson
Capdevilla
Witsel
Matic
César (Rodrigo/73)
Aimar
Cardozo (Oliveira/57)
Gaitán (Djaló/61)