Shadowrun keert terug

Maite (Isai)

Bijna 25 jaar na zijn ontstaan, is Shadowrun weer terug. Jordan Weismann, de schepper van de setting, prijst een nieuwe RPG met de toepasselijke naam Shadowrun Returns aan via Kickstarter.

Shadowrun begon ooit als een pen-and-paper roleplaying game, net zoals Dungeons & Dragons. In de 23 jaar van zijn bestaan zijn er  meerdere edities, boeken en vier computerspellen van verschenen.

De wereld van Shadowrun combineert die van Bladerunner en The Lord of the Rings. Op 12-12-2012 ondervindt de wereld een nieuwe opleving van magie. Als gevolg daarvan ontstaan elfen, dwergen, trollen en orks. Een paar dozijn jaar in de toekomst is de wereld bekomen van de schok en heeft zich aangepast. Aan de ene kant zijn er de magische rassen, de sjamanen en de magiërs. Aan de andere kant de autonome megacorporaties met hun technologie en hackers. Een Shadowrun-boek of -spel draait altijd om de onderwereld van deze futuristische maatschappij. Groepen mensen met verschillende expertises die duistere zaakjes voor anonieme opdrachtgevers regelen.

Shadowrun Returns belooft de originele elementen van de setting te behouden, plus wat extra's: een interactief verhaal, ontwikkeling van je personages en tactische gevechten. Op het moment heeft het kickstarter-initiatief 125.000 dollar opgeleverd. Het doel is 400.000 dollar. Als het lukt, zal de game ontwikkeld worden voor tablet en pc.

Shadowrun Returns