Olympiakos blijft kampioen van Griekenland

donroyco

In Griekenland is Olympiakos landskampioen geworden zonder dat de club hoefde te spelen. Ook achtervolger Panathinaikos speelde niet, maar verloor een doorslaggevend hoger beroep. De strafcommissie van de Griekse voetbalbond achtte de huidige nummer twee immers opnieuw schuldig aan grote supportersrellen, die vorige maand tijdens de derby met Olympiakos opnieuw de wedstrijd ontsierden.

Met nog drie speelronden voor de boeg kan Panathinaikos het gat van tien punten niet meer dichten, aangezien men dus geen punten terugkrijgt door het hoger beroep. De landstitel voor Olympiakos betekent alweer de veertiende in zestien jaar tijd. Voor trainer Ernesto Valverde is het zijn derde titel met de Griekse grootmacht. In 2009 en 2011 won hij namelijk ook al de landstitel met Olympiakos.

Doordat de eerdere uitspraak van de strafcommissie niet werd teruggedraaid, mag Valverde dus op een doordeweekse woensdag opnieuw feest vieren vanwege een landstitel. Voor Panathinaikos is het zuur dat men niet kan concurreren ten gevolge van supportersgeweld.