Verbeek: "Altidore maakt veel progressie"

Frank (franklop)

AZ-trainer Gertjan Verbeek kan zich enigszins vinden in de kritiek die Jozy Altidore te verwerken krijgt. Toch heeft de coach ook complimenten over voor zijn spits. "Hij mist inderdaad kansen", zei de coach van AZ in Voetbal International.

"Je kunt ook zeggen: hij staat er in elk geval. Volgens mij is het een kwestie van tijd. Tegen Valencia zag ik in elk geval een spits die veel meer strijd leverde dan voor de winterstop." Sinds de komst van de Amerikaan naar Alkmaar is Verbeek flink in de weer geweest met Altidore. "De eerste maanden had ik moeite met zijn beleving, het duurde mij veel te lang. Maar de laatste maanden maakt hij wel degelijk progressie."

De laatste weken lijkt Altidore zijn basisplaats weer terug te hebben, nadat Charlison Benschop na de winterstop de voorkeur kreeg. "Alleen in de bekerwedstrijd tegen Heracles was ik ontevreden. Hij begon ziek aan de wedstrijd en had niks gezegd. Dat kun je veroordelen, maar aan de andere kant is het ook wel weer bewonderenswaardig dat Jozy het toch probeerde."