'Q' uit Star Trek leent stem aan Quantum Conundrum

Lockshot84

Quantum Conundrum  is een first person puzzelspel dat momenteel wordt ontwikkeld door gamestudio Airtight Games en Kim Swift, een van de makers van Portal. De game wordt deze zomer uitgebracht door Square Enix.

Een leuk nieuwtje is dat de makers van de game de bekende acteur John de Lancie hebben weten te strikken om zijn stem te lenen aan Professor Fitz Quadwrangle, een karakter in het puzzelspel.
John de Lancie is vooral bekend om zijn rol als 'Q' in Star Trek, hier speelde hij een omniopent wezen met een gewoonte om roet in het eten te gooien bij menig Star-fleet kapitein.

Het karakter dat hij gaat vertolken in de game wordt in de officiële 'blurb' omschreven als "wacky and endlessly inventive", hopeloos verdwaald in een andere dimensie.  Professor Quadwrangle is echter vastbesloten om zijn neefje door zijn extraordinaire maar ook extreem gevaarlijk landhuis te begeleiden.

Volgens 'Q' himself: "The professor's character is funny, a bit bizarre, and a great joy to perform. If players have half as much fun with the game as I did playing the character, then they'll be having a great time."

Hieronder is een video beschikbaar waarin John de Lancie verder vertelt over het karakter dat hij speelt, zijn ervaringen tijdens het opnemen en de game zelf.