Cagliari wijkt ver uit voor thuisduels

zoem

Cagliari werkt de resterende vier thuiswedstrijden van het seizoen waarschijnlijk af in Triëst. Dat is het gevolg van een conflict tussen het stadsbestuur en de voorzitter van de club over de renovatie van het stadion. Triëst, dat grenst aan Slovenië, ligt op bijna duizend kilometer afstand van de hoofdstad van het eiland Sardinië.

Stadion Sant'Elia voldoet volgens het lokale bestuur niet aan de veiligheidseisen en moet dringend gerenoveerd worden. De club ziet echter meer in de bouw van een nieuw stadion. Toen de gemeente delen van het stadion uit veiligheidsoogpunt afsloot, diende een woedende voorzitter Massimo Cellino een verzoek in bij de burgemeester van Triëst om daar onderdak te krijgen.

De wedstrijd van zaterdag tegen Internazionale zal in ieder geval in Triëst afgewerkt worden. Mochten partijen niet tot een oplossing komen, geldt hetzelfde voor de duels met Catania, Chievo en Juventus. Cagliari staat twaalfde in de Serie A en heeft dit seizoen weinig meer te winnen of te verliezen.