Schwarzenegger enthousiast over vervolg op Twins

Cosmo2.0

Arnold Schwarzenegger is erg enthousiast over Triplets, het geplande vervolg op Twins. Vorige week lekte uit dat Eddie Murphy de derde broer zou spelen van tweeling Schwarzenegger en Danny DeVito in de komedie. Velen dachten dat het om een 1 aprilgrap ging, maar met Schwarzeneggers reactie lijkt de film een stuk waarschijnlijker.

"Ik zou het geweldig vinden om een tweede Twins te doen", zei Schwarzenegger vorig jaar al tegen de Amerikaanse filmsite Coming Soon. Eigenlijk was de bedoeling het interview pas later dit jaar te publiceren, maar vanwege het recente lek werd besloten alvast een deel online te zetten.

"Het lijkt me juist leuk om iemand als Eddie Murphy te nemen waarbij iedereen zegt: dat kan natuurlijk nooit. Dan is het aan ons om uit te leggen hoe hij met ons een drieling vormt", zegt de 64-jarige Schwarzenegger.

In Twins gaat de genetisch perfecte en volkomen onschuldige Julius Benedict op zoek naar zijn, hem tot voor kort onbekende, tweelingbroer Vincent. Die blijkt een klein, dikkig mannetje dat zich vooral bezighoudt met kleine criminaliteit. "De aanvulling van Eddie is prachtig, met alles wat we over hem weten", lacht Arnold.

"Ik zie de poster al voor me, met ons drieën erop", gaat de voormalige bodybuilder verder. "Met wederom de slogan 'Alleen hun moeder kan hen uit elkaar houden'. Daar zou ik meteen voor tekenen. Het is een fantastische film om rond kerst uit te brengen, dan zit je geramd."

Het origineel kwam op 9 december 1988 uit in de Verenigde Staten en bracht wereldwijd ruim tweehonderd miljoen dollar op. In Nederland verscheen Twins in maart van 1989. Wanneer Triplets in productie moet gaan, is nog onbekend. DeVito en Murphy hebben nog niet officieel gereageerd op de filmplannen.