'Contador maakt rentree in Nederland'

Peterselieman

Wielrenner Alberto Contador overweegt om zijn rentree in het wielerpeloton in Nederland te maken. In een interview met de Spaanse krant Marca geeft de vanwege clenbuterol geschorste wielrenner aan dat hij de Eneco Tour ziet als goede terugkeer in het peloton.

Contador werd eerder dit jaar door het internationaal sporttribunaal CAS met terugwerkende kracht voor twee jaar geschorst, waardoor hij de eindzeges in de Tour de France van 2010 en de Giro d'Italia van 2011 in moest leveren. Hij mag op 5 augustus weer gaan koersen. Gisteren gaf hij aan om niet tegen zijn veroordeling in beroep te gaan. "Mijn advocaten hebben me verteld dat een hoger beroep vrijwel geen kans op slagen zou hebben. En zelfs als ik mijn gelijk zou halen zou de zaak opnieuw bij het CAS belanden, maar in de sportjustitie heb ik al het vertrouwen verloren."

De Eneco Tour wordt van 6 tot en met 12 augustus verreden in Nederland en België, waardoor het Contador de ideale route richting de Ronde van Spanje is. Ook de Clasica San Sebastian (16 augustus) zal hij waarschijnlijk in zijn programma op gaan nemen. Waarschijnlijk zal de Spanjaard weer in dienst treden van de Saxo Bank-ploeg waar hij door zijn schorsing volgens de regels ontslagen werd.

"Door deze schorsing kan ik me nu in het najaar op wedstrijden richten, waar ik normaal niet aan toe kom. In eerste instantie denk ik dan aan het WK in Zuid-Limburg en de Ronde van Lombardije," zei Contador die bij het WK waarschijnlijk de tijdrit zal gaan rijden en in de wegwedstrijd zijn landgenoten zal gaan ondersteunen.