Arrestaties in groot fraudeonderzoek Brabant

Redactie

Bij invallen in Den Bosch en Rosmalen zijn dinsdagochtend acht mensen aangehouden in een groot fraudeonderzoek. De acht zijn allemaal familie van elkaar en worden verdacht van valsheid in geschrifte en witwassen, meldt de politie.

Op negen locaties in Den Bosch, Rosmalen en Heeswijk-Dinther zijn panden doorzocht. Daarbij zijn veertien auto's, een boot, sieraden, computers, administratie en enkele duizenden euro's aan contant geld in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op zeven panden. De huizen hebben een totale waarde van enkele miljoenen euro's.

De politie kwam de verdachten op het spoor na signalen van verdachte geldtransacties. De arrestanten van tussen de 19 en 54 jaar hadden meerdere malen grote sommen contant geld neergeteld voor onroerend goed.

Ongeveer tweehonderd medewerkers van onder meer de politie, gemeenten, het Openbaar Ministerie en defensie werkten mee aan de actie. Een team van zestig militairen zocht onder meer met speciale apparatuur naar spullen in de bodem en muren.

In verband met het onderzoek zijn ook in Zweden invallen gedaan. Daar zijn drie verdachten aangehouden. Zij zouden hebben meegewerkt aan de praktijken van de Nederlandse familie. Volgens Omroep Brabant gaat het om een Roma-familie.