Engelse docenten willen wet tegen gewelddadige games

Victor (albedo)

We hebben ze even moeten missen, de mensen die vinden dat games verantwoordelijk zijn voor al het kwaad in de wereld. Gelukkig laten ze weer van zich horen. Deze keer zijn het de docenten uit de UK. Zij vinden dat er een nieuwe wet moet komen die moet zorgen dat kinderen minder toegang hebben tot gewelddadige games.

Tijdens de Association of Teachers and Lecturers annual conference dienen de docenten een motie in om zo de ministers aan te sporen een wet te introduceren die de negatieve effecten die sommige games hebben op kinderen bestrijdt. De docenten klagen dat overmatig gamen ervoor zorgt dat kinderen antisociaal worden en de hobby de ontwikkeling van hun communicatievaardigheden belemmert.

Verder zouden student doodmoe op school komen door nachtelijke uurtjes gamen, waardoor ze niet goed kunnen leren. Daarbij citeerde de leerkrachten medische rapporten die beweren dat gamers meer kans hebben op tendinitis (peesontsteking) en epileptische aanvallen.

"Obesitas,sociale uitsluiting, eenzaamheid, weinig fysieke activiteit, dit zijn allemaal beschrijvingen die van toepassing zijn op kinderen die verslaafd zijn aan games" zo beweert basisschooljuf Alison Sherratt. Mary Bousted, Secretaris-generaal van ATL, geeft ouders de schuld, die negeren de leeftijdsindicaties te vaak, waardoor kinderen te vaak games spelen die niet voor hun leeftijdsgroep zijn bedoeld.

Of het echt allemaal zo erg is blijft de grote vraag. Er zijn genoeg onderzoeken die beweren dat games juist van positieve invloed zijn op de ontwikkeling van kinderen en hun sociale vaardigheden.