Herlaar laat filmdebuut naast Jan Smit schieten

dekatophetspek

Noortje Herlaar heeft zich teruggetrokken uit het filmproject Het Bombardement. De musicalster zou in het drama naast Jan Smit haar filmdebuut maken, maar heeft voor de rol bedankt. Dat bevestigt productiebedrijf Fu Works. Volgende week worden audities gehouden voor de vrouwelijke hoofdrol.

Herlaar laat de rol schieten omdat ze in de tv-serie Moeder, Ik Wil bij de Revue gaat spelen. De actrice laat aan De Telegraaf weten dat ze geen nee kon zeggen tegen de serie. "Het is een nog grotere uitdaging dan in een film spelen."

De 26-jarige Herlaar zou het liefje van Smit spelen, maar heeft geen tijd voor de rol. Wanneer de opnamen van Het Bombardement van start gaan, is nog even de vraag. Het liefdesdrama rond het bombardement op Rotterdam in 1940 gaat over een bokser, de rol van Smit, die verliefd wordt op een verloofde vrouw. De film moet in december in de bioscopen draaien.

De blonde actrice verlaat voor de tv-serie ook de musical Saturday Night Fever. Zorro-ster Michelle Splietelhof laat via Twitter weten de rol van Herlaar in de musical over te nemen.


Herlaar laat filmdebuut naast Jan Smit schieten (Foto: Novum)