'Kroonprins bemoeit zich wel met verkoop villa'

Redactie

Kroonprins Willem-Alexander bemoeit zich wel degelijk met de verkoop van zijn omstreden vakantievilla in het Afrikaanse Mozambique, in tegenstelling tot wat premier Mark Rutte (VVD) aan de Tweede Kamer heeft laten weten. Dat meldt de nieuwssite Follow the Money dinsdag.

De website verwijst naar een 'advertorial' van acht pagina's voor de villa in een internationaal woontijdschrift. Daarin komt Willem-Alexander uitgebreid aan het woord. Hij vertelt onder meer over het 'overweldigende uitzicht op zee' en de ongerepte natuur in de omgeving van het huis, dat een vloeroppervlak van negenhonderd vierkante meter heeft. De vraagprijs is vier miljoen euro, blijkt verder uit de advertentie. Dat is ruimschoots meer dan het bedrag van ruim twee miljoen dat eerder uitlekte.

De advertentie is opvallend, omdat Rutte begin dit jaar aan de Tweede Kamer schreef dat Willem-Alexander en Máxima 'geen enkele bemoeienis meer hebben met het project in Mozambique'. Het kroonprinselijk paar had het eigendom overgedaan aan de vereniging van eigenaren, die het huis zou proberen te verkopen. Het financiële risico bleef wel volledig bij Willem-Alexander en Máxima.

Willem-Alexander en Máxima namen sinds 2007 deel aan het bouwproject op het schiereiland Machangulo. Er kwam steeds meer kritiek op. Eind 2009 besloot Willem-Alexander dat hij het huis zou verkopen. Tot nu toe is dat niet gelukt.


'Kroonprins bemoeit zich wel met verkoop villa' (Foto: Novum)