Langeveld niet boos op toeschouwer

Peterselieman

Sebastian Langeveld kwam afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen hard ten val door een botsing met een toeschouwer en brak zijn sleutelbeen, waardoor hij de rest van het voorjaar kan vergeten. De Nederlandse wielrenner neemt de man niets kwalijk.

Langeveld was in de aanloop naar de Oude Kwaremont uitgeweken naar een fietspad om zo zijn positie in het peloton te verbeteren. Een wegspringende toeschouwer zorgde ervoor dat de GreenEdge-renner een harde buiteling maakte. "Het is belangrijk dat je als toeschouwer stil blijft staan, maar het was een reflex. Die man doet dat niet expres, die wilde waarschijnlijk plaats maken," zei de Nederlander op zijn eigen site.

"Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er nou precies gebeurde, het ging allemaal zo snel. We reden ook echt hard op dat moment en dan word je gewoon als een katapult gelanceerd. Ik baal vreselijk dat dit is gebeurd, mijn voorjaar is weg," zei Langeveld die hierdoor onder meer Parijs-Roubaix moet missen. "Het is voor mij zuur omdat ik dit jaar specifiek naar deze periode heb toegeleefd."

"Vorig jaar was ik super in Het Nieuwsblad maar voelde ik in Vlaanderen dat het beste eraf was. Daarom was het doel dit jaar om later in vorm te komen, om de piek echt rond Vlaanderen en Roubaix te leggen. Dit was ook gelukt, ik voelde mij super. Helaas heb ik dit niet kunnen laten zien in een mooie uitslag of goede finale."