R. de Boer: "Vertonghen kan zo mee bij Barça en Real"

Niels (DerMeister)

Dat Jan Vertonghen komende zomer vertrekt bij Ajax is zo goed als zeker. Het is alleen de vraag welke club zich weet te versterken met de Belgische verdediger.

Arsenal en Tottenham Hotspur worden het meeste in verband gebracht met de aanvoerder van Ajax. Maar volgens Ronald de Boer, jeugdtrainer bij Ajax, kan Vertonghen zijn loopbaan het beste in Spanje een vervolg geven. "Vertonghen heeft het in zich om zo goed te worden als Jaap Stam ooit was", zegt De Boer in NUsport.

"Kijk naar Thomas Vermaelen, iedereen vond hem in zijn Ajax-tijd een degelijke speler, nu wordt hij in Engeland als één van de beste verdedigers van de Premier League gezien. En Vertonghen is beter dan Vermaelen", meent De Boer.

De Premier League lonkt voor Vertonghen. Maar volgens De Boer is de top van de Primera División een betere bestemming voor de Ajacied. "In mijn ogen past hij het best bij Real Madrid of Barcelona, hij is rustig aan de bal, kan inschuiven. Hij zou zo bij die clubs mee kunnen, daar ben ik honderd procent van overtuigd", besluit De Boer.