Sauber wil snelle invoering budgetlimiet

Peterselieman

Het Sauber F1 Team wil dat er in de Formule 1 snel een budgetlimiet ingevoerd wordt. Directeur Monisha Kaltenborn denkt dat dit de enige manier is om de kosten in de F1 in de hand te houden.

"De Resource Restriction Agreement was al een belangrijke stap, maar er moet nog veel meer gedaan worden. We moeten nu de volgende stap zetten en vervolgens naar een budgetlimiet toewerken. In mijn optiek is dat namelijk de enige optie die de sport met oog op de toekomst heeft. Daarnaast is het de enige oplossing waarin elk team, uiteraard binnen de gestelde budgetlimiet, gewoon kan opereren op de manier die ze het beste achten," zei Kaltenborn op de officiële site van de Formule 1.

"Wat mij betreft komt het budgetlimiet er al snel en zetten we volgend seizoen al een belangrijke stap in die richting, met de ingang van de nieuwe Concorde Agreement. Ik hoop echt dat we dat samen met de andere teams, die zich gelukkig ook grotendeels achter het principe van kostenbesparing hebben geschaard, kunnen doen," zei Kaltenborn die zei dat Sauber over het Concorde Agreement al een akkoord heeft met F1-baas Bernie Ecclestone. Details wilde ze niet prijsgeven.

Ook wilde ze niet zeggen hoe Sauber er financieel gezien momenteel voor staat. "Wij Zwitsers praten nooit over onze persoonlijke geldzaken, maar het mag duidelijk zijn dat we graag meer geldschieters zouden hebben en dat dit iets is waar we aan werken."