Krajicek bij beste zeventig wereldranglijst

Boris (borisz)

Michaëlla Krajicek behoort weer bij de beste zeventig tennissters van de wereld. De geboren Delftse steeg dankzij het behalen van de tweede ronde in Miami deze week twee plaatsen op de wereldranglijst en staat nu 69e. Arantxa Rus keert terug in de top honderd. De Monsterse won zondag het ITF-toernooi in Osprey en klom daardoor van de 105e naar de 97e positie.

Bij de mannen blijft Robin Haase de enige Nederlander in de top honderd. De Hagenaar staat net als op de vorige ranglijst 53e. Igor Sijsling klom een positie en staat nu 124e, zijn hoogste positie ooit. Thomas Schoorel moest negen plaatsen inleveren en is nu de nummer 132 van de wereld.

In de top van de ranglijsten verandert er weinig. Novak Djokovic en Victoria Azarenka blijven de ranglijst aanvoeren. Djokovic doet dat voor Rafael Nadal, Roger Federer en Andy Murray. Azarenka houdt Maria Sharapova, Petra Kvitova en Agnieszka Radwanska achter zich. Serena Williams keert terug in de top tien. Ze stond elfde, maar steeg een positie. Venus Williams ging van 134 naar 87.