Di Matteo niet blij met beslissing van FA

Wessenator

Chelsea-manager Roberto Di Matteo is niet gelukkig met het besluit om de halve finale van de FA Cup naar zondag 15 april te verplaatsen.

Chelsea treedt dan aan tegen Tottenham Hotspur. Di Matteo kan zich niet vinden in het besluit van de Engelse voetbalbond (FA) om het duel op 15 april af te werken. Drie dagen later staat namelijk de halve finale van de Champions League op het programma. Chelsea is daar dichtbij.

The Blues wonnen de eerste wedstrijd in de kwartfinale van Benfica. In Lissabon hielp Salomon Kalou de Engelse topclub aan een zege (0-1). Komende week is de return op Stamford Bridge. "Ik zou blij zijn als de FA Cup-wedstrijd naar vrijdag wordt verschoven", verklaart Di Matteo.

"We hebben geprobeerd hierover te overleggen, maar de FA heeft het volgens mij nog niet in beraad genomen", zei de coach van Chelsea tegen Engelse media. De andere halve finale van de FA Cup tussen Liverpool en Everton wordt wel op zaterdag gespeeld. De dag erna wordt het drama van Hillsborough herdacht. Bij de stadionramp in 1989 kwamen 96 mensen om het leven.