[WTCC] Uitslagen Races Valencia

Peterselieman

Tom Coronel heeft in het World Touring Car Championship in Valencia een uitstekend weekend beleefd. De Nederlander werd op Ricardo Tormo in de eerste race met de BMW achter Yvan Muller en Gabriele Tarquini derde en in de tweede wedstrijd tweede achter Alain Menu.

Race 1

Muller leidde met de Chevrolet de eerste race van start tot finish en pakte zo zijn derde zege van het seizoen. Ruim achter de Fransman werd Tarquini met de SEAT tweede, op de huid gezeten door Coronel. De Italiaan moest tijdens de race regelmatig tikjes van de Nederlander incasseren, iets wat Coronel op een waarschuwing kwam te staan. Het duo werd uiteindelijk tweede en derde, voor de Chevrolets van Rob Huff en Menu.

Race 2

Stefano D'Aste mocht de race vanaf poleposition beginnen en hield de leiding vast tot de zevende ronde. Hij ging bij de eerste bocht iets te wijd, waardoor Menu hem kon passeren. De Zwitser ging op zijn beurt twee ronden later net als D'Aste door wat olie op de baan even van het asfalt, waardoor Coronel door kon schuiven naar plaats twee en zich kon nesten op de achterbumper van de Chevrolet. In de laatste ronde zag Coronel bij bocht acht een gaatje en kwam naast Menu te rijden. De Zwitser en de Nederlander raakten elkaar, waarbij Menu uiteindelijk aan het langste eind trok en zo won voor Coronel en D'Aste. De winnaar van race 1, Muller, werd slechts achtste.

In het klassement gaat Muller met 88 punten aan de leiding. Tweede staat Menu met 61 punten, terwijl Coronel op plaats drie met drie punten minder dan de Zwitser staat.