Boonen: "Had angst voor Ballan en Pozzato"

Frank (franklop)

Tom Boonen boekte vandaag zijn derde zege in de Ronde van Vlaanderen. De Belg troefde Filippo Pozzato en Alessandro Ballan af in een sprint met zijn drieën. Boonen zei na de finish dat het allemaal niet gemakkelijk ging.

"Ik had wat angst om met Ballan en Pozzato naar de streep te rijden", zei Boonen na de finish tegen Sporza. "Die twee Italianen kennen elkaar goed en ik was bang dat ze me zouden afmaken. Maar de strakke tegenwind was mijn bondgenoot. Ik moest op mijn sprint rekenen en ik vertrok misschien wat vroeg. Ik had dan ook niet veel over, maar het was voldoende."

Boonen kende onderweg wat problemen met zijn versnellingsapparaat, maar besloot zijn fiets niet te wisselen. Dit belette hem niet om weer te winnen, wat ook een goede opsteker is naar Parijs – Roubaix volgende week. "Dat zou wat zijn om die ook te winnen. Ik zit op schema met drie zeges en Roubaix is mijn favoriete koers. Ik ga het proberen."

Bij die koers zal hij Fabian Cancellara in ieder geval niet tegenkomen, die zijn sleutelbeen brak bij een val. Boonen heeft daarvan niks gemerkt. "Ik heb het niet gezien en weet dus niet wat er gebeurd is. Het is heel spijtig, want met Fabian zou het mooier geweest zijn."