Langeveld: "Nieuwe finale Vlaanderen ligt mij wel"

Frank (franklop)

Sebastian Langeveld was vorig jaar op het ‘oude’ parcours van de Ronde van Vlaanderen de beste Nederlander met de vijfde plaats. Na verkenning van de nieuwe finale met driemaal de Oude Kwaremont en de Paterberg kwam de renner van GreenEdge tot de conclusie dat die loeizwaar is.

"De hele wedstrijd is anders", zei Langeveld, winnaar van Omloop het Nieuwsblad van 2011, tegen Telesport. "Omdat er voor de eerste keer op dit parcours wordt gereden, zullen velen de kat uit de boom kijken. Er heerst een zekere angst voor de zware finale. Ik ben benieuwd of dat een verlammend effect op de koers zal hebben."

"Anderzijds zijn de wegen zo smal dat je vanaf de eerste klimmen, de Taaienberg en Eikenberg, wel van voren móét rijden. Over het algemeen kom ik altijd het best tot mijn recht in afvalkoersen. Het uithoudingsvermogen is juist een van mijn sterke punten. Dus op het eerste oog moet dit parcours me misschien beter liggen. Al zou dit betekenen dat de twee absolute topfavorieten, Tom Boonen en Fabian Cancellara, hier ook het beste tot hun recht komen."