Wouters rekende op grotere uitslag

Frank (franklop)

Jan Wouters is na de competitiezege op Excelsior (3-2) van vrijdagavond gematigd tevreden over zijn ploeg FC Utrecht. De oefenmeester is lovend over de inzet van de jonge spelers. Volgens Wouters had Utrecht de wedstrijd al vroeg in de wedstrijd in haar voordeel kunnen beslissen.

"Het eerste kwartier kunnen we al op een 3-0 voorsprong komen", zei de hoofdtrainer tegen Eredivisie Live. "Als je jezelf dan beloont, dan win je zo'n wedstrijd met 4- of 5-0." Excelsior kwam in de tweede helft zelfs op voorsprong in Stadion de Galgenwaard. "Na die 1-1 waren we toch wat van slag. Tot aan dat moment vond ik dat we goed speelden, met geduld en met veel kansen. In de tweede helft gingen we daarmee door, maar breekt Excelsior één keer door en maakt de 1-2."

De coach spreekt van een belangrijke rol van het publiek in de prestaties van de Utrechters. "Vergeet niet dat we een jonge ploeg hebben. Als het publiek begint de morren, heeft dat zijn weerslag op de jongens, daar hebben ze moeite mee. Dat we de wedstrijd - met al die jonge jongens - toch nog winnen, vind ik alleen maar een groot compliment waard."