FBI: Hackers aan de winnende hand

Harm (mouthman)

De Amerikaanse FBI (Federal Bureau of Investigation) kan de huidige generatie hackers amper meer bijhouden. De FBI wordt steeds vaker voorbijgestreefd door hackers. Hackers beschikken over veel meer kennis, talent en mankracht dan de FBI.

Executive assistant director van de FBI, Shawn Henry laat dit weten in een interview met de Wall Street Journal. Henry stapt binnenkort op bij de FBI, na twintig jaar trouwe dienst. "Wij zijn niet aan de winnende hand," zo stelt Henry. Verder zegt Henry in het interview dat hackers simpelweg te getalenteerd zijn. De FBI kan ze niet meer bijbenen. Maar ook de FBI laat steken vallen en schiet op meerdere vlakken tekort.

Een honderd procent waterdichte beveiliging bestaat niet en het is onmogelijk om hackers een stap voor te blijven, “ zo stelt de executive assistant director. Volgens Henry zullen bedrijven de manier waarop zij hun systemen beveiligen drastisch moeten veranderen.

Shawn Henry heeft een hoofdrol gespeeld in de uitbreiding van het cybersecurity-onderdeel van de FBI. Zo'n 2.500 zaken waarbij sprake was van een hack zijn onder zijn leiding behandeld.