Landzaat baalt van medische staf FC Twente

Redactie

Denny Landzaat speelde in 2012 nog geen enkele wedstrijd. De voetballer is nog altijd herstellende van een blessure aan zijn kuit. Naar eigen zeggen had hij echter allang weer op het veld kunnen staan.

De 35-jarige middenvelder raakte aan het begin van de voorbereiding op de tweede seizoenshelft geblesseerd aan zijn kuit. Landzaat wijt de lange herstelperiode aan een foutieve diagnose van de medische staf van FC Twente.

"Achteraf bleek ik een scheurtje in mijn rechterkuit te hebben, dat bij de eerste MRI-scan over het hoofd is gezien. Als direct de juiste diagnose was gesteld, was ik binnen drie weken weer fit geweest", zegt Landzaat in gesprek met Voetbal International.

"Doordat ik dacht dat er niets ernstigs aan de hand was, heb ik de trainingsintensiteit te vroeg opgevoerd en sta ik nu al elf weken aan de kant", vervolgt Landzaat. "Bovendien zit het elftal in de belangrijkste fase van de competitie. Daarin wil je graag helpen."

Landzaat heeft een aflopend contract bij FC Twente. Alleen daarom al wil hij snel weer aan de slag om de technische staf ervan te overtuigen hem een nieuw contract aan te bieden.