KNVB voorziet competitievervalsing door acties

Redactie

De KNVB vreest dat de aangekondigde acties van de politievakbonden vervelende gevolgen hebben voor het competitieverloop in de Jupiler League. Als de rechter in kort geding toestemming geeft voor de acties, dan heeft dit een aantal gevolgen.

Mochten de acties van de politiebonden inderdaad doorgang vinden, dan staan Go Ahead Eagles - FC Den Bosch op vrijdag en Cambuur - FC Zwolle zondag namelijk op losse schroeven. "Mochten de acties leiden tot het verbieden van deze wedstrijden, dan wordt het sportieve verloop van de competitie ondermijnd, vanwege de verstoring van het uit- en thuisritme. Alle moeite die de bond heeft gedaan om de uit- en thuiswedstrijden aan het einde van het seizoen zo eerlijk mogelijk te verdelen, wordt hiermee tenietgedaan", aldus de KNVB.

De politievakbonden hebben tijdens de wedstrijden in Deventer en Leeuwarden ledenbijeenkomsten gepland. Zij willen daarmee de druk op de regering opvoeren voor een betere cao. "Niet de minister, maar juist miljoenen voetbalfans worden gedupeerd", stelt de KNVB. "We roepen de bonden op de acties te heroverwegen en een ander moment te kiezen om deze bijeenkomsten te organiseren."