Wozniacki wint voor het eerst van Serena Williams

Frank (franklop)

Caroline Wozniacki heeft de halve finale van het masterstoernooi in Miami bereikt. De 21-jarige Deense (4) versloeg voor het eerst in haar carrière Serena Williams (10), die de drie eerdere ontmoetingen had gewonnen. Wozniacki zegevierde met tweemaal 6-4 en stuit nu op de Russin Maria Sharapova.

Het grote aantal missers brak Williams op. De Amerikaanse produceerde er liefst 36, tegenover 13 voor Wozniacki. De 34 winners van Williams hadden daardoor weinig waarde. "Iedereen speelt tegen mij altijd de wedstrijd van het jaar", baalde Williams, die in Miami haar eerste toernooi sinds de Australian Open speelde.

Bij de mannen bereikte David Ferrer de laatste acht. De Spanjaard (5) rekende met tweemaal 6-3 af met de als elfde geplaatste Juan Martin del Potro uit Argentinië. Ferrer mag zich nu opmaken voor een onderonsje met de nummer een van de wereld, Novak Djokovic.

Voor Andy Roddick zit het toernooi erop. De Amerikaan verloor met 7-5 en 6-0 van de Argentijn Juan Monaco. Roddick had in de vorige ronde Roger Federer nog pootje gelicht.