Negen verdachten gepakt na vondst 200 kilo cocaïne

Redactie

Negen verdachten zijn eind vorige week aangehouden na de vondst van bijna tweehonderd kilo cocaïne in Capelle aan den IJssel. De drugs met een waarde van ongeveer vijf miljoen euro zijn vernietigd, meldt de politie dinsdag.

De politie kwam de cocaïne op het spoor via een tip van een getuige. Die meldde donderdag dat aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel grote tassen met geld in een taxi werden gezet. Bij de actie zouden verschillende mensen en voertuigen betrokken zijn en een vrouw zou een vuurwapen bij zich hebben.

Agenten troffen de taxi aan op de Abraham van Rijckevorselweg. Een vrouw die in de taxi zat, stapte direct uit. Ze riep dat ze geen vuurwapen had, maar wel drugs. Zij en twee andere inzittenden van de taxi werden aangehouden. In het voertuig lagen verschillende tassen met cocaïne.

Op datzelfde moment pakten agenten op de Schermerhoek nog zes verdachten op. Een getuige meldde dat ook tassen naar een kelderbox waren gebracht. Bij een doorzoeking van een woning en bijbehorende kelderbox diezelfde avond stuitten agenten op nog eens 33 pakketten cocaïne, een vuurwapen en munitie. Ook werden drie auto's en tienduizenden euro's in beslag genomen.

De verdachten, twee vrouwen en zeven mannen van 23 tot 47 jaar, worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De negen komen uit onder meer Capelle, Rotterdam, Amsterdam en Oostvoorne.