[FA Cup] Spurs eren Muamba en zegevieren

donroyco

Tottenham Hotspur heeft zich vanavond geplaatst voor de halve finales van de FA Cup. De Londense ploeg won thuis van Bolton Wanderers door een 3-1 zege. Tien dagen geleden was White Hart Lane nog het toneel van de verschikkelijke tragedie voor Bolton-speler Fabrice Muamba.

Muamba werd op het veld getroffen door een hartstilstand waarop scheidsrechter Howard Webb de wedstrijd stillegde. Vanavond werd de partij overgespeeld. Voorafgaand werd de 23-jarige middenvelder geëerd door het Spurs-publiek met een indrukwekkend applaus. De geboren Congolees ligt nog altijd in het ziekenhuis.

Tottenham Hotspur was de ploeg die aan het langste eind trok, al was het wel ver in de tweede helft voordat het duel beslist werd. Eerst scoorde Ryan Nelsen de rebound na een schot van Rafael van der Vaart, welke de lat raakte. Vlak daarna liet Gareth Bale de 2-0 optekenen. Doordat Kevin Davies de 2-1 binnenschoot werd het in de slotminuten nog even spannend. Louis Saha maakte aan alle onzekerheid een eind door met een knap schot de 3-1 op het scorebord te schieten en zo de wedstrijd op slot te gooien.

In de andere kwartfinale won Everton uit van Sunderland met 2-0 door een treffer van Nikica Jelavic en een eigen goal van David Vaughan. De halve finales van de FA Cup zijn daardoor Liverpool - Everton en Tottenham Hotspur - Chelsea geworden. Deze wedstrijden worden op respectievelijk 14 en 15 april afgewerkt.