Boekhandels Selexyz gered, moederbedrijf failliet

Monique Verlind (DJMO)

De boekhandels van Selexyz hoeven voorlopig geen uitstel van betaling aan te vragen. Een faillissement van moederonderneming Selexyz Boekhandels is echter noodzakelijk. Dat heeft de bewindvoerder van de boekhandelketen, Jan Dingemans, gezegd.

De salarissen van de personeelsleden zijn uitbetaald en de winkels worden weer bevoorraad. Volgens Dingemans is dat een goed teken. "De partijen hebben vertrouwen in de continuïteit van de winkels", zegt hij.

Het faillissement van het moederbedrijf is wel nodig, omdat anders niet aan de betalingsverplichtingen, zoals het salaris van personeel, kan worden voldaan. De insteek van Dingemans is om in elk geval de zestien fysieke winkels van de keten overeind te houden. "We zijn met man en macht in de weer."

Meerdere partijen hebben blijk gegeven van hun interesse in de boekhandels. Tweedehands boekenketen De Slegte is volgens Dingemans een van de partijen waarmee wordt gepraat, maar er zijn nog meer gegadigden. Eind van de week moet meer bekend worden over de toekomst van de Selexyz-winkels.


Boekhandels Selexyz gered, moederbedrijf failliet (Foto: Novum)