Heracles wil extra kaarten voor bekerfinale

Peterselieman

Heracles Almelo heeft extra kaarten aan de KNVB gevraagd voor de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip. De eredivisionist meldde dinsdag dat bijna alle 17.500 duizend voor Heracles beschikbare kaarten voor het duel met PSV verkocht zijn.

De club heeft overleg met de voetbalbond gehad om extra kaarten te kunnen bemachtigen. Heracles staat op 8 april voor het eerst in de historie in de eindstrijd van het bekertoernooi. Ook voor PSV-fans zijn 17.500 kaarten beschikbaar.

De Almelose supportersverenigingen verwachten dat op korte termijn ook de laatste kaarten de deur uitgaan. De Heraclieden hopen dat de KNVB extra vakken beschikbaar stelt.

Trainer Peter Bosz reageerde verheugd op de massale belangstelling voor de finale. "Voor de spelers is dit een extra stimulans, het geeft aan hoe deze club leeft in Almelo en de hele regio. Het bewijst ook hoe uniek de prestatie is die we met z'n allen hebben neergezet."

Heracles bereikte de eindstrijd door in de halve finale AZ te verslaan. Na negentig minuten stond het 2-2, waarna Thomas Bruns en Ninos Gouriye in de verlenging zorgden voor de 4-2 eindstand.