Sibon vertrekt komende zomer bij Heerenveen

Peterselieman

Gerald Sibon vertrekt aan het einde van dit seizoen bij sc Heerenveen. Het contract van de 37-jarige aanvaller wordt niet verlengd. "Ik had er graag nog een jaar aan vastgeplakt bij Heerenveen", zegt hij tegen belangenbehartiger Sport Promotion. Sibon kwam afgelopen zomer over van het Australische Melbourne Hart.

De boomlange spits stond eerder tussen 2003 en 2004 en 2007 en 2010 onder contract in Friesland. Hij speelde in Nederland ook voor FC Twente, VVV-Venlo, Roda JC, Ajax en PSV.

Sibon baalt dat hij zijn rol als pinchhitter achter Eredivisietopscorer Bas Dost niet kan blijven vervullen. "Zeker omdat ik dan nog een jaar met Marco van Basten als trainer had kunnen werken. Leek me een prachtige ervaring."

Sibon heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. "Ik word volgende maand 38, merk aan mijn lichaam dat het iets meer tijd kost om te herstellen, maar verder voel ik me nog opmerkelijk fit." Hij wil nu eerst zijn vertrek bij Heerenveen overdenken. "Daarna zal een moment komen waarop ik het weet, maar nu is dat nog veel te vroeg."

De contracten van Geert Arend Roorda, Michel Breuer en Viktor Elm bij Heerenveen lopen ook af, maar over hun toekomst is nog geen duidelijkheid. Elm liet eerder wel doorschemeren transfervrij te willen vertrekken.