'RoboCop wordt echte acteerfilm'

JanPiraat

Het acteerwerk in de remake van RoboCop wordt beter dan in het origineel. "Deze versie wordt veel beter qua acteren, dat geldt voor Alex Murphy en zeker ook voor RoboCop. Het is een veel grotere uitdaging", zegt hoofdrolspeler Joel Kinnaman tegen MTV.

In de klassieker van Paul Verhoeven uit 1987 wordt agent Alex Murphy aan flarden geschoten door een straatbende waarna hij wordt omgebouwd tot half mens, half robot. RoboCop, het moderne antwoord op straatcriminaliteit. De film werd gekarakteriseerd door het zeer grove geweld maar was, in tegenstelling tot de twee vervolgfilms, juist een persiflage op Amerikaanse actiefilms uit de jaren zeventig en tachtig.

"Die eerste film uit 1987 is mijn favoriet", vertelt de 32-jarige Zweedse acteur, bekend van de actiefilms Snabba Cash en Safe House. "Natuurlijk heeft Verhoeven een geheel eigen stijl, die hanteren wij niet. We gebruiken veel uit het origineel, maar geven er wel onze eigen draai aan. En", zo drukt hij de fans op het hart, "ook deze versie bevat een grote dosis politieke satire."

RoboCop verschijnt volgend jaar in de bioscoop.