Boeken en columns Sylvia Witteman verfilmd

Cosmo2.0

De zussen Antoinette en Marjolein Beumer werken samen aan een bioscoopfilm geïnspireerd op de boeken en columns van Sylvia Witteman. Marjolein schrijft het scenario van Soof en Antoinette neemt plaats op de regiestoel. Dat maakte distributeur Independent Films dinsdag bekend.

De gezusters Beumer kijken uit naar hun filmproject. "Eindelijk komt een lang gekoesterde wens uit om samen met mijn zus aan een film te werken. Amerika heeft de Coen Brothers, Nederland krijgt nu de Beumer Sisters," zegt regisseur Antoinette Beumer. Het wordt de eerste keer dat de twee samenwerken.

Soof wordt een komedie over verwachtingen en teleurstellingen, eten en drank, buitenechtelijke relaties en het geluk, gezien door de ogen van Volkskrant-columniste Sylvia Witteman. Marjolein verheugt zich op het schrijven van het scenario. "Met het materiaal van Sylvia als inspiratiebron heb je nooit last van een writers block, wel zin in wodka."

De Beumers zijn ook de zussen van actrice Famke Janssen, die vooralsnog niet bij het filmproject betrokken is. Soof moet in 2013 in de bioscopen draaien.