Jane Fonda wil Nancy Reagan spelen

Monique Verlind (DJMO)

Jane Fonda wil First Lady Nancy Reagan spelen in het drama The Butler. Regisseur Lee Daniels heeft de 74-jarige actrice gevraagd voor de rol, schrijf het Amerikaanse filmblad Variety. Het drama gaat over een butler die van 1952 tot 1986 voor zes presidenten heeft gewerkt, onder wie Ronald Reagan.

De rol van Fonda wordt een aanzienlijke bijrol. De actrice legde in de jaren negentig haar acteercarrière stil, maar speelt sinds haar rol in de komedie Monster-in-Law uit 2005 weer sporadisch in films.

Liam Neeson en John Cusack worden genoemd voor de rollen van de oud-presidenten Lyndon B. Johnson en Richard Nixon. Forest Whitaker heeft de titelrol in The Butler te pakken en Oprah Winfrey is nog in onderhandeling om zijn vrouw te spelen. Ze zou met de rol haar comeback maken op het witte doek. De laatste film waarin ze speelde was Beloved uit 1998.

Daniels, bekend van het drama Precious, heeft het scenario geschreven, samen met Danny Strong. Het verhaal is gebaseerd op een artikel uit de Amerikaanse krant Washington Post over de butler Eugene Allen. De regisseur is druk bezig de financiering van zijn filmproject rond te krijgen. Wanneer de film in productie gaat, is nog niet bekend.


Jane Fonda wil Nancy Reagan spelen (Foto: Novum)