PSV richt zich weer op Van Bommel

Peterselieman

De mogelijkheid dat Mark van Bommel volgend seizoen voor PSV zal gaan spelen lijkt weer een stukje groter te zijn geworden. Technisch manager van de Eindhovenaren, Marcel Brands, en de zaakwaarnemer van de middenvelder, Mino Raiola, hebben over een mogelijke terugkeer van de speler gesproken.

"Er is nog geen akkoord. Maar dat hoeft niet lang te duren. Als het Mark om het geld ging, zou hij niet naar PSV gaan. We kennen het salarishuis van PSV, weten wat de topspelers verdienen en dus wat er mogelijk is," zei Raiola die zei dat de mogelijke terugkeer van Van Bommel ter sprake is gekomen tijdens de onderhandelingen over de contractverlenging van Stanislav Manolev. De Bulgaar heeft in Eindhoven een contract tot medio 2014, maar dit kan door een optie te lichten met een seizoen verlengd worden.

De keuze van de nieuwe trainer van PSV is van belang voor de komst van de speler van AC Milan. "Marcel heeft het niet met zo veel woorden gezegd dat de aanstelling van Louis van Gaal van de baan is. Maar hij weet dat een transfer voor Mark onbespreekbaar is als Van Gaal trainer wordt," ging Raiola verder.

De Eindhovenaren wilden de 34-jarige middenvelder voor twee seizoenen vastleggen, maar hierin lijkt verandering te zijn gekomen. Verder is de kans groot dat na de Champions League-duels tussen AC Milan en Barcelona er een akkoord op tafel komt te liggen. "Ik denk dat Mark – net als bij AC Milan – van seizoen tot seizoen wil kijken en voor één jaar opteert. En dan zal PSV daar wel mee instemmen."